Гражданското движение Спаси София става политическа партия, като първото учредително събрание

...
Гражданското движение Спаси София става политическа партия, като първото учредително събрание
Коментари Харесай

``Спаси София`` се регистрира като партия в неделя - Политика

Гражданското придвижване " Спаси София " става политическа партия, като първото учредително заседание ще е в неделя, оповестиха от пресцентъра на придвижването. 

Очаква се след приветствената част самостоятелният общински консултант Борис Бонев и част от управлението на партията да дадат публична конференция, на която да показват политическите цели и цели на " Спаси София ", в това число и в подтекста на идващите локални избори.

Във вторник Бонев разгласи, че предстоят диалози с " Демократична България " и " Продължаваме промяната " за локалните избори. " За нас е значимо да се разберем за цели, а претендентът за кмет да може да бие ГЕРБ на първи тур ",

В началото на ноември 2022 година създателят на " Спаси София " съобщи, че придвижването ще стане партия, само че добави, че това няма да промени работата им - " ние оставаме самостоятелни, достоверни и лоялни на София и на този стадий не имаме намерение да участваме на парламентарни избори ".

Целите на партията са:
Честно, транспарантно и съвременно ръководство с безпартийна администрация и без корупция; Ускорено районно развиване и децентрализация на локалната власт; Трайно повишение на приходите и благосъстоянието на жителите, поощряване на икономическата независимост и основаване на среда за свободна стопанска инициатива; Равен достъп до публични богатства и заслужен живот за всички; Силна България като пълноправен и убеден фактор в европейското семейство; Защита на демокрацията, човешките права и свободи за живот в заслужено общество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР